Hvad er drivere?

Drivere, også omtalt som maskinvaredrivere, programvaredrivere eller programvaredrivere, er et spesialisert lite dataprogram som hjelper operativsystemet ditt med å kommunisere med de maskinvareenhetene som er tilknyttet datamaskinen din. Enheter som tastatur, mus, høyttalere og skrivere benytter alle drivere for å arbeide sammen med operativsystemet og annen programvare som er installert på datamaskinen din.

Når du kjøper et operativsystem, som for eksempel Microsoft Windows 10, så inneholder operativsystemet allerede en rekke innebygde drivere. Hvis du så senere investerer i en ny type maskinvare som ikke støttes av operativsystemet, blir du nødt til å installere nye maskinvaredrivere.

Disse nye drivene gjør at datamaskinen, eller mer datamaskinens operativsystem, kan kommunisere effektivt med maskinvareenhetene slik at disse så igjen kan utføre det vi ber datamaskinen om å gjøre, f.eks. noe så «enkelt» som det å skrive ut tekst eller bilder på et stykke papir.

Hvorfor bør jeg oppdatere driverne mine?

Produsentene bak maskinvareenhetene utgir løpende nye drivere til produktene deres. Årsakene kan være følgende:

  • Nye drivere retter eksisterende problem med den aktuelle maskinvareenheten.
  • Nye drivere kan forbedre yteevnen til en maskinvareenhet siden de nyeste teknologiske fremskrittene fra produsentens side blir en del av den oppdaterte driveren.
  • Nye drivere fastholder og utbygger stabilitet med den aktuelle maskinvareenheten og imøtekommer endringer i for eksempel Windows.
  • Nye drivere er en strategi fra maskinvareprodusentene for å fastholde posisjonen deres på markedet.

Hvis du overveier å unnlate å oppdatere maskinvaredriverne dine, bør du tenke deg om en ekstra gang og anerkjenne de fordelene som er helt åpenlyse ved en oppdatering av driverne dine.

Hva er DriverFinder?

DriverFinder er et dataprogram til Windows som sørger for at brukeren ikke behøver å kaste bort mange timer med å søke etter de nyeste driverne til maskinvareenheter manuelt. Hvis driverne til skriveren din skal oppdateres, kan det ofte ta flere timer med bortkastet søking på internettet.

Her sørger DriverFinder for å skanne systemet ditt for utdaterte drivere, og på få minutter er alle de nyeste maskinvaredriverne lastet ned og installert i operativsystemet ditt.

Hvor lenge er DriverFinder-lisensen min gyldig?

Når du registrerer DriverFinder, så får du en lisens og et abonnement på 1 år. I løpet av disse 12 månedene har du ubegrenset adgang til bruk av funksjoner i DriverFinder, i tillegg til alle relevante produktoppdateringer i perioden.

Hva er systemkravene til DriverFinder?

For å utnytte DriverFinder optimalt og få adgang til alle de funksjonene som programmet inneholder, anbefaler vi følgende systemkrav som minimum:

  • 300 MHz Pentium-kompatibel eller bedre CPU
  • 256 MB RAM
  • 8 MB ledig harddiskplass
  • Skjermoppløsning på 800×600 pixler eller bedre
  • Internettforbindelse

Følgende operativsystem støttes av DriverFinder:

Windows 2000, Windows 2003 server, Windows 2008 server, Windows XP, Windows Vista og Windows 7, Windows 8 og Windows 10. DriverFinder fungerer med både 32-bit og 64-bit versjoner av Windows.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0