Last ned drivere til Microsoft

Selv om de fleste forbinder Microsoft med Redmond, Washington, så ligger Microsofts røtter i New Mexico hvor selskapet ble grunnlagt i 1975 av Bill Gates og Poul Allen. Kort tid etter flyttet selskapet til staten Washington. Den første store suksessen i Microsofts historie var partnerskapet med IBM. IBM-datamaskiner ble markedsført med operativsystemet Microsoft DOS.

Operativsystem kom og gikk gjennom årene, inklusiv forskjellige versjoner av MS-DOS og OS/2. Samtidig som den personlige datamaskinen hadde fremgang, gikk Microsoft gjennom en viktig utvikling. Microsoft Windows-operativsystemet ble utviklet med en grafisk utvidelse av brukerflaten, men fortsatt MS-DOS som lå helt i bunn, og gjorde det til Microsoft Windows – fra Windows 95 frem til Windows 7, i tillegg til Windows 8 som ble lansert i 2012 og det nyeste Windows 10 som kom til verden i 2015.

Hver nye generasjon av Windows bragte nye innovasjoner og distanserte seg raskt fra OS/2-operativssystemet. I begynnelsen av 90-tallet ble Windows det foretrukne operativsystemet i stedet for OS/2. Større brukerversjoner av Microsoft Windows gjennom årene inkluderer Windows 3.0, Windows 95, Windows 98, Windows XP og Windows Vista, Windows 7 og nå det nye Windows 8. I tillegg til disse versjonene laget Microsoft også operativsystem og programmer til forretningsverdenen, som Windows NT og Microsoft Office.

Windows 95 var bemerkelsesverdig ved å ha en «Start»-knapp og en radikal ny brukerflate. Over en million kopier av Windows 95 ble solgt i løpet av de første fire dagene etter at systemet ble lansert. Windows 98 la til støtte for flere utstyrsenheter sammen med et mangfold av internettrelaterte funksjoner. I 2001 ble en helt ny brukerflate introdusert med Windows XP. Windows XP kom i to versjoner: Home og Professional. I 2007 ble denne brukerflaten igjen erstattet med introduksjonen av Windows Vista.

Microsoft er ikke bare en dominerende maktfaktor fordi de står bak utviklingen av det store flertallet av personlige datamaskiner, for Microsoft har også en stor og sterk programvarebase. Produkter som Microsoft Office, som inkluderer Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Outlook og flere andre produktivitetsprogrammer, har blitt ivrig mottatt på tvers av alle industrivirksomheter.

Serverprogramvare til firma inkluderer Windows Server 2003, Windows Server 2008, SQL server, Exchange server, Small Business server, BizzTalk server og andre produkter. Ettersom disse produktene brukes i bredt omfang, er det nødvendig med kvalifiserte IT-profesjonelle som kan gi dem support – Microsoft sertifiserer IT-profesjonelle ved hjelp av «Microsoft Certification Program».

Microsoft er ikke begrenset til programvare og operativsystemer. Selskapet produserer også maskinvare og spillkonsoller. Maskinvare inkluderer datamaskinmus, tastatur, presentasjonsprodukter, avlesere/skannere for fingeravtrykk, produkter til internettkommunikasjon som nettkameraer og hodetelefoner, medieavspillere og Media Center-produkter. Microsoft har nesten 80 000 ansatte i over 100 land.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0