Last ned drivere til Nettkort

Nettkort eller Network Interface Cards (NIC) er maskinvareenheter som brukes til å forbinde en datamaskin med et nettverk som for eksempel internettet eller et LAN-nettverk. Når en datamaskin blir tilkoblet et nettverk kan den deretter dele ressurser som data og maskinvare-enheter. For eksempel kan en datamaskin som er tilkoblet et nettverk hente filer fra andre datamaskiner, eller bruke den maskinvaren som er tilsluttet andre systemer. Å installere et nettverk kan gjøre at man sparer mange penger fordi de tilsluttede datamaskinene kan dele på maskinvaren sin.

I stedet for å skulle kjøpe adskillige skrivere eller mobile harddisker, kan hver datamaskinbruker på nettverket skrive fra nettverksskriveren eller lagre filene sine på nettverksdisken. Dessuten kan nettverksdatamaskiner dele internettadgang. For å lage et enkelt nettverk trenger du minst to datamaskiner utstyrt med nettverkskort eller en ruter. Nettverkskort installeres direkte via en ledig terminal på datamaskinens hovedkort, eller sette det inn i et ledig PCMIA-utvidelsesstikk på den bærbare datamaskinen din. Når de først er installert, kan det muligvis være nødvendig å installere programvare og enhetsdriver på datamaskinen din. Kabler brukes til å forbinde hver datamaskin til ruteren. Til sist er ruteren konfigurert og nettverket er klart og fungerer.

Et trådløst nettverk fungerer på mer eller mindre samme måte. Det sier seg selv at det foretas trådløse koblinger i stedet for å bruke kabler. Du kommer til å trenge trådløse nettverkskort og en trådløs ruter i dette tilfellet. De fleste datamaskiner kommer nå med et innebygget nettverkskort eller trådløs adapter, noe som gjør det lettere enn noensinne å koble seg på et nettverk. Uten et nettverkskort eller trådløs adapter, er det ikke mulig å tilslutte en datamaskin til nettverket.

I dag finnes det nettverk over alt, og et nettverkskort er en nødvendighet for datamaskiner som skal kobles til et nettverk – uansett om det er stort eller lite. De fleste nye datamaskiner har standard Ethernet NIC-kort installert på forhånd sammen med mange andre, blant annet også et trådløst nettverkskort. Mange hovedkort har i dag nettverkskort integrert på selve hovedkortet. Hvis du har en eldre datamaskin, så er det ganske enkelt å installere et nytt nettverkskort, hvis du bare har et ledig utvidelsesspor.

For å få nettverkskortet eller nettkortet ditt til å fungere optimalt under for eksempel Windows, så er det nødvendig å ha relevante, og i de fleste tilfeller de nyeste driverne installert.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0