Last ned drivere til Radeon

Radeon er et varemerke for en grafisk prosessor fra ATI. Etter først å bli introdusert i 2000, ble gruppen av ATI Radeons grafiske prosessorer fort et av de foretrukne valgene for grafikkort hvor kvalitet og ytelse var viktig. Disse funksjonsfylte grafikkortene har alltid innlemmet de siste nyvinningene for grafikk og ytelse. Garvede spillentusiaster, så vel som 3D-designere, visste at de kunne regne med den nyeste grafiske prosessoren fra Radeon når det kom til fantastiske visuelle effekter, spill med eksepsjonell yteevne og teknologiske fremskritt.

I 2006 overtok AMD ATI-gruppen. AMD har bevart initialene «ATI» til mange av ATI-teknologiene og produktene som blant annet inkluderer ATI-grafikkort. Det finnes mange forskjellige Radeon-modeller med mange forskjellige produktkategorier som high-end-grafikkort til spill, mainstream eller vanlige grafikkort og budsjett-grafikkort. Radeons grafikkprosessorer har også gjort seg gjeldende i de mange generasjonene og versjonene av DirectX som de støtter. Første generasjon R100 støttet DirectX 7.

Radeon-serien inkluderte HyperZ-teknologien. Radeon 75oo var den siste grafikkprosessoren som ble utsendt blant R100-seriene. De følgende seriene, som R200, innførte gjennom R520 de etterfølgende versjonene av DirectX og bragte med seg ny teknologi. R600 var bemerkelsesverdig i den forstand at det var den første serien av radeonkort som hadde støtte for DirectX i tillegg til Direct3D 10.0. Noen produkter i disse seriene har også støtte for DirectX 10.1.

ATI Radeons navngivningssystem er temmelig komplisert ved første øyekast, men etter at man først forstår dette systemet blir det enkelt å avgjøre hvilket markedssegment det er designet til. For eksempel bruker grafikkort som har kommet etter lanseringen av ATI Radeon HD 3000-seriene et navngivningssystem hvor høyere numeriske sifre i modellens navn angir bedre og høyere rangerte grafikkort. Et kort navngitt X800 er et høyere rangert kort enn vanlige X700 eller budsjettversjonen X300. På samme måte angir HD 2900 større ytelser og funksjoner enn et HD 2600 (vanlig), eller HD 2400 (budsjett).

Som tilfellet er med alle maskinvareutstyrsenheter, krever også Radeonkort enhetsdrivere for å kunne kommunisere med datamaskinens operativsystem. Radeon har kommet med en innovativ pakke av drivere kjent som «ATI Catalyst». Hvor de fleste datamaskindrivere utfører funksjonen sin uten mye (hvis overhodet noen) brukerinformasjon, kommer Catalyst med et «Catalyst Control Center» hvor brukere helt og holdent kan stille inn sin Radeon grafikkprosessor. Brukere kan for eksempel presse grafikkortet sitt til ekstra ytelse, konfigurere flere skjermer eller foreta justeringer ved å bruke innebygde hjelpesystem.

ATI Radeon-grafikkort startet med å være et grafikkort med høy ytelse for spillere og designere som stiller krav til den beste grafiske ytelsen. Mainstream eller vanlige modeller og budsjettmodeller tilbyr brukere et grafikkort med færre funksjoner til lavere priser.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0