Last ned drivere til Sound Blaster

Da Sound Blaster for første gang kom på butikkhyllene i 1989, tok lydkortet hele verden med storm. Man snakker om at med introduksjonen av Sound Blaster-lydkortet skjedde det en revolusjon innenfor datamaskinlyd. Nå var det mulig for private forbrukere å kose seg med lyd i høy kvalitet på datamaskinen sin uten å være henvist til den forhatte datamaskinhøyttalerens tynne og skurrete lyd.

Sound Blaster (også kjent som SoundBlaster uten mellomrom) er det velkjente merket fra selskapet Creative Labs. Creative Labs er en avdeling av en global organisasjon som ble grunnlagt i 1981 i Singapore.

Creatives tilgang til lydteknologien har alltid vært preget av en naturlig nysgjerrighet og en kritisk vurdering mot «hva skjer hvis vi gjør sånn». Mange eksperter mener årsaken til Sound Blasters suksess ligger i denne tilnærmingen hvor kreativ tenkning bante veien for innovative produkter som forbrukerne straks tok til seg.

Det originale Sound Blaster-lydkortet forvandlet datamaskiner fra enkle maskiner som kun håndterte tekstbehandling og tall til multimediedatamaskiner som forente lyd, dataspill og video. I dag er det ikke tilsvarende blest rundt Sound Blaster siden andre aktører også har beveget seg inn på markedet for lydkort.

Creative, med Sound Blaster, betraktes fortsatt som en av de ledende produsentene av lydkort, i tillegg til den teknologien som ligger bak – for eksempel muligheten til å bringe HD-lyd-kodek til lydkortet ved å bruke X-Fi-teknologien. De fleste Sound Blaster-lydkortene er laget til hardbarka spillere som ønsker det ypperste hva datamaskinlyd angår. Det er spesielt X-Fi-lydkortene som gjør dette mulig. X-Fi er en forkortelse for eXtreme Fidelity, som igjen betyr «ekstremt god gjengivelse» på norsk.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0