Last ned drivere til Toshiba

Som verdens niende største fabrikant av integrert elektronisk utstyr og elektronikk, er Toshiba en industriell gigant. Over 160 000 ansatte rundt omkring i hele verden produserer et variert produktsortiment som spenner fra flash-hukommelse og mikroprosessorer til notebook datamaskiner, strømgenereringsutstyr og medisinsk utstyr. Toshiba Corporation har over 360 datterselskaper over hele verden som fokuserer på forskjellige markedssegmenter, blant annet forbrukere, forretningsliv, detaljhandelen, andre produsenter, akademiske fasiliteter, sykehus og medisinske anlegg og kommunale myndigheter. Selskapenes årlige salg har passert 53 milliarder dollar.

Dette gigantiske firmaet kan spore røttene sine tilbake til det 19. århundre. Toshiba ble stiftet i 1875 som Tanak Seizo-sho (Tanaka Engineering Works) da det ble grunnlagt i Japan av Hisashige Tanaka. Dette selskapet produserte telegrafutstyr, Tanaka Seizo-sho utviklet seg til å bli en ledende fabrikant av tunge elektriske apparater og endret navnet til Shibaura Seisaku-sho. I mellomtiden ble et annet japansk firma, Hakunetsu-sha & Co., Ltd grunnlagt i 1890 som den første bedriften i Japan som produserte elektriske glødelamper. Dette selskapet skiftet retning og begynte å produsere konsumentprodukter og tok en navneendring til Tokyo Denki (Tokyo Electric Company). I 1939 slo disse to ledende selskapene seg sammen og ble en integrert produsent av elektrisk utstyr under navnet Tokyo Shibaura Senki og ble omtalt som «Toshiba». I 1978 bestemte bedriften for å offisielt skifte navn til Toshiba.

I løpet av siste århundre fremstilte Toshiba produkter som strømgeneratorer til elektriske vifter, røntgenstrålerør, radiosenderrør, katodestrålerør, dobbeltpolede elektriske pærer, radiomottakere, støvsugere, elektriske vaskemaskiner og kjøleskap, radar, riskokere, turbingeneratorer til atomkraft og mikrobølgeovner. Toshibas nye århundre i forretningslivet har blant annet inkludert kommunikasjonssatellitter, verdens første bærbare datamaskin, transistorer, RAM, flatskjermstv-er, MRI, HDD og DVD-videokameraer, flash-hukommelse og anskaffelsen av Westinghouses Atomkraftvirksomhet.

I dag fortsetter Toshiba med å fremstille en allsidig blanding av produkter. I USA produserer Toshibas datterselskaper produkter som bærbare datamaskiner, telekommunikasjonssystemer, bildedannelsessystemer, harddisker, HD DVD-avspillere, HDTV, DVR, anlegg til hjemmekino, halvledere, fjernsyn, CT-skannere, MR, ultralydutstyr, røntgenstråleutstyr, nukleærmedisin, kopimaskiner, skrivere, faksmaskiner og industrielt utstyr.

Som datamaskinfabrikant, fokuserer Toshiba på markedet for bærbare datamaskiner. Toshibas bærbare datamaskiner har utviklet seg betraktelig siden Toshiba introduserte verdens første PC i 1985. Toshiba har adskillige bemerkelsesverdige laptop-serier som dekker behovene i forretningslivet, krav om mobilitet, innovasjon og multimedia.  For eksempel tilbyr Satelite-serien populære funksjoner til de fleste behovene for mobil databehandling til rimelige priser. Qosmio-serien er innrettet til å levere underholdning i høy kvalitet. Dessuten er Tecra og Satelite Pro-seriene designet til å imøtekomme forretningsverdens behov for ytelse og tilkoblingsmuligheter.

Toshiba produserer også nettbrett som ligner fysisk på bærbare datamaskiner, men med den forskjellen at skjermen kan roteres og størrelsen er mye mindre for et nettbrett. Dessuten kan brukere skrive, planlegge og samhandle med grensesnittet direkte på selve skjermen. Nettbrett er allsidige verktøy som ofte brukes av studenter til å ta notater i klassen, i tillegg til profesjonelle forretningsfolk som arbeider mye på farten. Prismessig har de en tendens til å være dyrere enn tradisjonelle bærbare datamaskiner.Toshibas bærbare datamaskiner og nettbrett har fortsatt med å utvikle seg siden den første bærbare toshibaen kom på markedet. Med diverse produktserier som betjener forskjellige markeder, burde enhver datamaskinbruker i høy grad være i stand til å finne en bærbar toshibadatamaskin som imøtekommer sitt behov. Toshiba har vært ledende på verdensplan innenfor elektronikk i mer enn ett århundre, og fornyer fortsatt markedet.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0