Slik kan du passe bedre på enhetene dine

Det er et par tips og triks som kan brukes i ny og ne for å sikre enhetene dine sin standard og ikke minst levetid. Det er ikke alt som er like innlysende, men det betyr ikke at det trenger å være vanskelig.

Vi skal gi deg noen gode tips til hvordan du kan ta bedre vare på enhetene dine. Ved å benytte deg av noen av disse tipsene så vil du garantert oppleve at enheten din fungerer raskere, samt at den vil leve lenger. Det er noe vi kaller en vinn-vinn-situasjon.

Oppdatere driver-ene

For det første er det en god ide å oppdatere driver-ene som finnes på datamaskinen din. Driver er et dataprogram som, enkelt forklart, kontrollerer enheter som er koblet til maskinen din. Det kan være alt fra et eksternt tastatur, en skriver eller en ekstra skjerm. Driver-en er på mange måter en oversetter mellom enheten du kobler til og operativsystemet i maskinen din. Dersom disse er treige vil du kunne oppleve at operativsystemet blir treigere og at enhetene som kobles til sliter med å gjøre en optimal jobb.

Kjør oppdateringer når du får beskjed om det

Du er ikke alene om å trykke på «spør meg igjen senere» når telefonen eller datamaskinen ønsker å foreta en oppdatering. Likevel er det greit å påpeke at denne oppdateringen kommer ikke bare fordi forhandleren av enheten din har lyst til å komme med en oppdatering. Den kommer fordi det er behov for den og fordi det er på tide å oppdatere operativsystemet. Dersom enheten din kjører for lenge på en gammel oppdatering, altså at den er kapabel med en oppdatering som ikke blir gjort, så vil dette slite på systemet.

Rydd opp i filer og bilder

Det er ingen hemmelighet at det å ikke ha en stappfull telefon eller datamaskin vil gjøre at systemene kjører raskere. Derfor er det en god ide å slette gamle filer og bilder du ikke har bruk for lenger. Eventuelt kan du bevege deg vekk fra det billigste mobilabonnement og oppgradere til noe som også gir deg Sky-lagring. På den måten kan du slippe å slette filer og bilder som du kanskje ønsker å beholde og heller lagre dem i skyen. På den måten får du faktisk i både pose og sekk. Du får en raskere enhet, men du får også beholde innholdet ditt.

Fjern gamle nedlastninger

Dette tipset gjelder spesielt til datamaskin. Når du laster ned programvarer så vil du som oftest også laste ned et «hjelpeprogram». Dette programmet ser ofte ut som en pappeske eller noe lignende og er en fil som hjelper deg å laste ned programvaren første gang du skal bruke den. Deretter er denne filen helt ubrukelig og den tar kun opp plass på maskinen din, helt uten at den har noen funksjon. Det er ikke sikkert den tar masse plass, men det kan likevel være greit å vite. Det samme gjelder for så vidt også gamle filer, PDF-er og andre ting du har lastet ned tidligere som du ikke har bruk for lenger.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0