Slik kan du ta bedre vare på enhetene dine

Etter litt tid så legger man ofte merke til at datamaskiner, nettbrett og telefoner begynner å bli treigere. Enheten trenger ikke nødvendigvis å være så gammel en gang, men likevel så oppleves den dårligere enn da den var ny. Så hva kan vi gjøre for å passe litt bedre på enhetene våre?

Både på telefon, nettbrett og datamaskin er det noen gode tips du kan ta med deg slik at opplevelsen din vil bli litt bedre over lenger tid. Da trenger du kanskje ikke å bytte den ut helt enda likevel. La oss ta en titt på tipsene.

Tips til datamaskinen

Ofte når datamaskinen virker tregere enn vanlig kan det være grunnet lite lagringsplass på maskinen. Når lagringsplassen blir full, vil hele operativsystemet til datamaskinen din kjøre saktere og du vil kunne slite med helt normale funksjoner på PC-en. Om lagringsplassen nærmer seg full vil du for eksempel kanskje ikke kunne bruke Adobe programmer som Photoshop og InDesign og du kan slite med å laste inn helt vanlig nettsider som aksjeskole.com. Det er derfor en god ide å ta en titt innom dokumenter, bilder og nedlastninger innimellom. Ofte har man klart å lagre flere filer to ganger og på nedlastninger vil du garantert finne et par presentasjoner eller PDF-er du kan kvitte deg med.

På eldre datamaskiner eller datamaskiner uten antivirusprogram kan det også hende at du har fått et virus på enheten din. Dette er ikke så lett å fjerne på egenhånd og det kan være en god ide å levere inn maskinen til noen som virkelig kan det. For å passe bedre på maskinen din så er det en god ide å laste ned et antivirusprogram. Inne i nettleseren din kan du også aktivere en funksjon som gjør at nettleseren vil si ifra til deg dersom du beveger deg inn på mistenkelige nettsider. Da blir du nødt til å trykke enda en gang for å «godta» at du ønsker å besøke denne usikre nettsiden.

Tips til telefonen og nettbrettet

Igjen kan lagringsplass være et stort problem. Om du bruker en smarttelefon kan du få en full oversikt over hva som tar mest plass på enheten din, det samme gjelder nettbrett. Her kan du for eksempel se om det er bilder, apper eller sikkerhetslagring som tar mest plass på enheten. Du kan ofte klikke på «optimaliser lagringsplass» eller noe lignende der du for eksempel får en oversikt over apper du omtrent ikke har brukt og du kan få forslag om å slette SMS-er som er over 1 år gamle. Du velger selv hvilken av alternativene du ønsker å bruke og du trenger ikke å slette noe du ikke har lyst til å gi slipp på helt enda.

På smarttelefoner og nettbrett er det også en god ide å oppdatere operativsystemene så fort en ny oppdatering kommer. Det gir enheten din en mulighet til å yte optimalt fremfor å kjøre på et system som ikke lenger er egnet enheten. Kanskje kan dette være løsningen for deg.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0